Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Нова українська школа: результати та перспективи»

21 грудня викладачі кафедри Початкової освіти були запрошені до участі в V Міжнародній науково-практичній конференції «Нова українська школа: результати та перспективи».

V Міжнародна науково-практична конференція «Нова українська школа: результати та перспективи» була організована Маріупольським державним університетом. Співпраця між переміщеними вузами, обговорення і вирішення нагальних спільних освітніх проблем у відкритому доступі, дає поштовх до цілеспрямованої, мотивуючої роботи педагогам та здобувачам освіти.

Спікерами конференції стали досвідчені, відомі науковці, які висвітлювали у доповідях актуальні трансформаційні зміни в освіті України в умовах викликів сьогодення, європейські практики початкової освіти, питання організації освітнього процесу в умовах Нової української школи, професійної підготовки педагогічних кадрів для НУШ, психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах реалій сучасної вітчизняної школи, інклюзивної освіти у світлі Нової української школи тощо.

Цікавими були майстер-класи від Ірини Стеценко, науковий співробітник Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем Національної академії наук України «Математичні сюрпризні моменти в початковій школі та дошкіллі»; Катерини Крутій, доктора пед. наук, професора, професора кафедри дошкільної освіти Маріупольського державного університету на тему «Дизайн класної кімнати НУШ: науковий підхід до проєктування освітнього середовища», Вікторії Елуаер, професіонала в галузі методів навчання, консультант Спільносаду (Україна), вчитель-тьютор молодшої школи у Stockholm stad (Швеція) «Підтримка дітей у навчанні та дозвіллі: практичні поради соціального тьютора шведської початкової школи»; Юлії Жданович, кандидата педагогічних наук, магістра психології, арт-терапевта, керівника Школи Арт-терапії та Духовного розвитку (Україна) «Підтримка дитини в стані стресу. Арт-терапія для ресурсування дітей в час війни, як інструмент педагога».

Дякуємо, шановним колегам за продуктивну працю, бажаємо натхнення і нових наукових здобутків.

 

Кафедра початкової освіти

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024