Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради

22 грудня в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету.

На порядку денному були такі питання:

  • про бюджет університету на 2024 фінансовий рік;
  • про розробку стратегії розвитку системи дистанційного навчання в університеті;
  • про присвоєння вченого звання;
  • різне.

Засідання почалося з доповіді головного бухгалтера Віти Василенко про бюджет університету на 2024 фінансовий рік.  Ухвалою вченої ради зафіксовано, що кошторисом доходів і видатків спеціального фонду на 2024 рік передбачено отримати доходи  у розмірі  48 500,00 тис. грн. Пріоритетними напрямками видатків вчена рада визначила такі статті витрат: заробітна плата, оплата комунальних послуг, придбання обладнання та інвентарю для утримання університету, реконструкція та капітальний ремонт, придбання комп’ютерної, офісної техніки, обладнання для навчального процесу, наукова та методична робота, соціальне забезпечення, преміювання здобувачів освіти тощо.

У другому питанні йшлося про розробку стратегії розвитку системи дистанційного навчання в університеті. Заслухавши й обговоривши доповідь в.о. начальника центру інформаційних технологій Миколи Семенова та в.о. директора навчально-наукового інституту математики та інформаційних технологій Геннадія Могильного, вчена рада відзначила, що в університеті з 2004 р. функціонує система організації дистанційного навчання, яка заснована переважно на асинхронній моделі. За останні роки в закладі сформувалася нова гібридна форма, де елементи дистанційного навчання стали елементами звичайного навчання. Сучасні умови вимагають перегляду та вдосконалення стратегії розвитку цифрового навчання в університеті. Було розглянуто принципи нової стратегії, потенційно проблемні питання, технічні вимоги до впровадження цифрового навчання.

Доповідь викликала жваве обговорення, у якому взяли участь директор НН ІСГН Антон Бадер, професор кафедри математики та інформатики Юрій Жучок, в.о. завідувача кафедри товарознавства і торговельного підприємництва Дмитро Дрожжин, в.о. директора НН ІТТ Едуард Потапенко та інші. Всі учасники дискусії дійшли згоди в тому, що питання є надзвичайно актуальним для ЛНУ імені Тараса Шевченка та вимагає особливої уваги та подальшої розробки.

Рішенням вченої ради вчене звання професора по кафедрі математики та інформатики було присвоєно доктору технічних наук Юрію Козубу.

Серед різного було розглянуто питання про затвердження та внесення змін до положень і процедур забезпечення якості вищої освіти, положень про навчально-наукові інститути університету, продовження реалізації освітньої програми «Туризм» другого (магістерського) рівня вищої освіти у зв’язку зі змінами в переліку галузей знань та спеціальностей, утворення разової спеціалізованої вченої ради для присудження ступеня доктора філософії, затвердження та коригування тем дисертацій, рекомендації до друку наукових і навчально-методичних праць, надання академічної відпустки.

Наприкінці засідання ректор Олена Караман та голова вченої ради Віталій Курило привітали членів вченої ради та всіх присутніх з прийдешніми святами, зазначивши, що минулий рік мав багато викликів, однак колектив з ними впорався. Було висловлено побажання не зупинятися на досягнутому та прогресу у всіх сферах життя університету загалом та кожного шевченківця зокрема.

 

Учений секретар університету

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024