Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Обговорення освітніх програм

Обговорення освітніх програм «Мова та література (китайська, англійська)», «Мова та література (японська, англійська)» та «Переклад (англійська мова та друга іноземна мова (китайська)» відбулося в ННІ філології і журналістики.

Гаранти освітніх програм «Мова та література (китайська, англійська)», «Мова та література (японська, англійська)» та «Переклад (англійська мова та друга іноземна мова (китайська)» провели зустріч зі здобувачами освіти та стейкголдерами

Зустрічі гарантів освітніх програм зі здобувачами освіти та стейкголдерами є важливими подіями, які сприяють вдосконаленню процесу реалізації освітніх програм у навчальному закладі. 15.12.2023 у ННІ ФІЛОЛОГІЇ І ЖУРНАЛІСТИКИ відбулася зустрічз метою обговорення різних аспектів програм, урахування потреб зацікавлених осіб та забезпечення партнерства між групою розробників, роботодавцями і студентською спільнотою.

Зустріч була організована к.філ.н. Малаховою Ю. («Мова та література (японська, англійська)»), к.пед.н., доц. Перовою С. («Переклад (англійська мова та друга іноземна мова (китайська)») та к.пед.н. Перепадею Д., щоб забезпечити відкритий та конструктивний діалог на шляху удосконалення освітнього процесу.

Гаранти звернули увагу присутніх на зміни, які було внесено в освітні програми у 2023 році, обговорили специфіку підготовки майбутніх фахівців з двох іноземних мов, одна з яких – східна. Нагадали про важливість дотримання принципів академічної доброчесності та участі у неформальній освіті з метою професійного та особистісного розвитку здобувачів.

У зустрічі також взяли участь Є. Смола (компанія МСК-НОВА), С. Шамшура (ІТ-компанія OSGA) та О. Покатілова (туристична агенція «Делюкс-Вояж»), які приймають активну участь у процесі удосконалення та реалізації відповідних освітніх програм. Всі вони висловили своє позитивне враження щодо змісту та актуальності представлених змін у відгуках-рецензіях. На попередніх зустрічах з гарантами та групою розробників своєю думкою щодо ОП «Мова та література (японська, англійська)» поділився також й перший викладач японської мови у ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», пан Такаші Ітозава, якого кафедра систематично запрошує на кафедральні події й заняття з метою удосконалення розмовних навичок з японської мови.

В процесі обговорення здобувачі освіти висловили свої враження про програми, які реалізуються. Так, наприклад, здобувачка освіти Софія Недогибченко висловилася щодо важливості вивчення ОК Ієрогліфіка на початковому етапі навчання. Всі присутні підтримали її одностайно. Мар’яна Максилевич запропонувала також ввести супутні ОК з китайської мови на початкових курсах освітньої програми «Переклад (англійська мова та друга іноземна мова (китайська)», хоча й китайська не є основною мовою, що вивчається. Дар’я Корабель висловила побажання щодо розробки ОК, який передбачає окреме навчання аудіюванню.

Зустріч здобувачів освіти з гарантами освітніх програм та стейкголдерами є цінним інструментом для подальшого вдосконалення програм, що реалізуються, та підвищення ефективності освітнього процесу. Щиро дякуємо всім учасникам обговорення за плідну співпрацю.

 

Інформаційний центр
навчально-наукового інституту філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024