Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Святкові вечорниці на «Істфаці»

У навчально-науковому інституті соціальних і гуманітарних наук пройшов захід під назвою «Святкові вечорниці на «Істфаці».

У навчально-науковому інституті соціальних і гуманітарних наук 21 грудня пройшов атмосферний захід під назвою “Святкові вечорниці на “Істфаці”, який вже став традиційним. На захід були запрошені усі структурні підрозділи нашого університету. На початку всіх привітав директор інституту Антон Бадер, який розповів про традиції «істфаку» та як до них доєднався захід вечорниць. Захід вразив учасників не лише своєю тематикою, але й атмосферою невимушеного спілкування та філософської роздумливості.

Однією з ключових стала історія виникнення традицій Різдвяних свят. Катерина Котеленець провела дивовижний  екскурс у світ давніх традицій, де музика та слова колядок несуть в собі дух минулих часів та тепло родинного затишку.

“Свято Різдва ‒ це час, коли ми не лише вшановуємо традиції минулого, а й створюємо новий цикл життя, який починається разом з новим циклом природного відновлення, наповнений радістю, щедрістю та взаємопорозумінням”, ‒ підкреслила Катерина Котеленець. “Різдвяні коляди ‒ це не просто музична форма, а й спосіб об’єднання, який передає тепло і любов.”

 

Навчально-науковий інститут соціальних і гуманітарних наук 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024