Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Німецькі різдвяні традиції

Німецькі різдвяні традиції та четвертий тиждень Адвенту в навчально-науковому інституті філології і журналістики.

19 грудня на кафедрі романо-германської філології навчально-наукового інституту філології і журналістики відбувся культурно-інформативний захід на тему „Das müssen wir feiern“, присвячений німецьким різдвяним традиціям: святкуванню Різдва у Німеччині, Адвенту, символам Різдва, різдвяному адвент-календарю.  Цей захід був проведений у рамках заходів «Різдвяний Адвент на кафедрі романо-германської філології». Він був організований і представлений глядачам старшим викладачем кафедри Бледновою Ольгою Григорівною та студентами третього курсу спеціальності 014 СО Мова і література (німецька, англійська).

На заході були присутні викладачі та студенти, учні 11-А класу комунального закладу загальної середньої освіти «Ліцей №13 Хмельницької міської ради».

Протягом дійства присутні в ролі детективів аналізували предмети, які не стосуються Різдва, шукали атрибути, без яких не може обійтись жодний різдвяний вечір в Німеччині, порівняли німецьки традиції з традиціями святкування Різдва у всьому світі, прослухали доповіді німців про свята Різдва в інших країнах. Створенню атмосфери свята сприяла участь присутніх наприкінці заходу в святковому опитуванні на тему Різдва, завдяки якому учасники виграли віртуальні 100 євро на незабутні віртуальні подарунки собі та своїм близьким.

 

Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024