Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Заходи з популяризації читання

Викладачі кафедри початкової освіти активно проводять різні заходи з популяризації читання серед дітей і дорослих.

Цьогоріч, окрім традиційно запланованих заходів зі здобувачами вищої освіти Навчально-наукового інституту педагогіки і психології, відбулась онлайн-зустріч з учнями й представниками педагогічного колективу Української школи імені Ярослава Мудрого (м. Брюссель), яка піклується не тільки про опанування учнями програмного матеріалу, але й про всебічний розвиток дітей, формування їхньої особистості та громадянської позиції.

Захід відбувся в одній з бібліотек м. Брюсселя, в громаді Жетте. Ця бібліотека сьогодні має колекцію українських книжок і співпрацює з українською спільнотою й волонтерами щодо її розширення й популяризації.

Головною складовою заходу стала онлайн-зустріч з кандидаткою філологічних наук, доценткою Луганського національного університету Оксаною Цалаповою, яка займається дослідженням сучасної української дитячої літератури. Дослідниця представила огляд сучасної української літератури для дітей, підлітків і юнацтва. Девізом стали слова: «Використовувати найкращі інструменти та стратегії минулого для того, щоб будувати оптимістичне майбутнє».

Зустріч була цікавою й корисною не тільки для дітей, але й для вчителів, адже вони змогли обмінятися досвідом роботи, власним враженнями від прочитаних творів.

Примітно, що на зустрічі також були присутні магістранти кафедри, які тимчасово змушені перебувати за кордоном, але, вони зберігають і пропагують українські традиції й мистецькі надбання.

Наостанок, учасники перейшли до менш формальної частини й обговорили власні враження про сучасну українську літературу та вподобання, прийшли до висновку, що такі події треба влаштовувати частіше.

Висловлюємо вдячність усім, хто взяв участь у заході і сподіваємось на наступну зустріч!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024