Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у заході American Spaces in Ukraine

Директор інституту міжнародної освіти та координатор інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» взяли участь у заході, організованому Посольством США в Києві.

14-16 грудня 2023 року директор інституту міжнародної освіти, доктор педагогічних наук, професор, Ірина Мигович та координатор інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» в Луганській області Оксана Гусакова взяли участь у заході AMERICAN SPACES IN UKRAINE для мережі American Spaces в Україні від Посольства США в Києві.

Метою заходу, за визначенням організаторів, стало створення безпечної та гостинної атмосфери для директорів і координаторів центрів «Вікно в Америку», аби вони мали змогу зустрітися з американськими дипломатами, поспілкуватися один з одним і обговорити виклики в організації роботи центрів «Вікно в Америку» під час війни. Учасники мали можливість поділитися найкращим досвідом та обговорити інструменти та програми, корисні для кожного центру «Вікно в Америку».

Було обговорено ефективне використання потенційних ресурсів, що можуть бути надані Держдепартаментом та іншими міжнародними інституціями, аби задовольнити потреби українців у зміцненні їх стійкості та розбудові країни після перемоги. Відповідно, під час заходу учасники мали змогу поставити питання Таку Евансу, раднику з питань преси, освіти та культури, Посольство США у Києві; Віолеті Таландіс, регіональному спеціалісту із залучення громадськості, Посольство США в Бухаресті; Ерін Козенс, помічниці спеціаліста з питань культури, Посольство США у Києві; Уесу Джефферсу, в.о. радника з питань преси, освіти та культури, Посольство США в Києві; а також взяти участь у тренінгах з медіаграмотності L2D та публічної дипломатії, отримати інформацію щодо віртуальної пілотної програми Корпусу Миру, можливостей від Американського дому в Києві тощо.

 

За інформацією відділу міжнародних зв’язків

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024