Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Передноворічні заходи від кафедри дизайну

Викладачі та студенти кафедри дизайну Інституту мистецтв провели передноворічні заходи. 

9 грудня в рамках діяльності Центру дизайну і прикладних мистецтв «Креативний простір» від викладачів та студентів кафедри дизайну НН ІМ в ТРЦ «Київ» м. Полтава були проведені передноворічні заходи: майстер-клас та розпис обличчя.

Майстер-клас з розпису ялинкових прикрас провела Надія Лукафейник –майстер народного мистецтва Національної спілки майстрів народного мистецтва України, викладач кафедри дизайну ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Новорічні ялинкові прикраси – головний атрибут оздоблення святкової красуні-ялинки. Петриківський розпис, або «петриківка», – українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке зародилося на Дніпровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва. Характерною особливістю петриківського розпису є переважання рослинних візерунків (здебільшого квіткових) і створення передовсім фантастичних, небувалих у природі форм квітів, в основі яких лежить уважне спостереження місцевої флори, наприклад, «цибульки» або «кучерявки». Всі відвідувачі майстер-класу ознайомилися з художньо-образними засобами розпису. Створили ексклюзивну  прикрасу до свята.

Для діточок від студентів  під керівництвом старшого викладача кафедри дизайну Оксани Гетьман було запропоновано розпис обличчя у техніці «Дитячий фейс-арт». Упродовж двох годин студенти розмалювали близько 20 дітей. Вибір тем розмальовок різноманітний, починаючи від персонажів популярних фільмів і мультфільмів до малюнків з квітами, ляльками, метеликами.

На заході була створена чарівна передноворічна атмосфера. Майстер-клас з розпису ялинкових прикрас та розпис обличчя у техніці «Дитячий фейс-арт» – це кращій початок святкової  казки для малечі та приємний та корисний відпочинок для родини.

 

Інформаційний центр Інституту мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024