Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь в міжнародній конференції

Викладачів кафедри романо-германської філології взяли участь в міжнародній конференції.

14-15 грудня, 2023 року науково-педагогічний склад кафедри романо-германської філології (в.о. зав. Хайруліна Н.Ф.) взяв участь в міжнародній конференції у  Римі, Італія. Науково-практичний захід під назвою: «Університет та інклюзія» об’єднав науковців з усього світу, щоб уможливити обмін  думками та ідеями в межах окресленої проблематики.

Університет є ключовим гравцем у регіональному розвитку. Третя місія університетів визначається як діяльність університетів, що спрямована на вирішення соціальних та економічних проблем, у тому числі тих, що пов’язані з реалізацією цілей сталого розвитку. Досягнення всіх цих результатів можливе за умови співпраці з місцевими та регіональними ключовими гравцями, а також із суспільством в цілому. Конференція мала на меті відповісти на питання: яку роль відіграє Університет в інклюзивності? Хто є партнерами університету на цьому шляху?

Конференція відбувалася очно (у заході взяла участь професор кафедри, д.п.н. Шехавцова С.О.) та онлайн (долучилися в.о. завідувача, доценти та викладачі кафедри). Засідання проводилися за секціями: 1)Університет та освіта людей з особливими потребами; 2) Університет і міграція; 3) Навчання впродовж життя; 4) Університет і партнери у забезпеченні соціальної згуртованості та сталого суспільства.

Професор кафедри, доктор педагогічних наук Шехавцова Світлана Олександрівна виступила з доповіддю з теми: “Formation Cross-Cultural Competences as Global Skills within Life-Long Education” (Формування крос-культурної компетентності як глобальної навички в рамках освіти впродовж життя).

Кафедра романо-германської філології дякує організаторам, усім експертам за проведений захід та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

 

Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024