Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у семінарі з обговорення проєктів ОПП

Викладачі кафедри професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу взяли участь у семінарі з обговорення проєктів ОПП спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології).

13 грудня 2023 року кафедрою технологічної та професійної освіти Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка був організований семінар з обговорення проєктів освітньо-професійних програм спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів. На захід були запрошені гаранти освітніх програм з  Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» представляли Бурдун Віктор і Ревякіна Ольга.

Основна увага учасників дискусії була спрямована на вирішення таких важливих питань:

  • визначення освітніх компонентів, структурування їх в логічній послідовності та узгодженість їх з програмними результатами навчання;
  • визначення обсягу і формату практичної підготовки майбутнього вчителя технологій, викладача;
  • проблемі ресурсного забезпечення реалізації ОПП;
  • визначення професійної кваліфікації на рівні бакалавра і магістра;
  • можливостей створення програм, які поєднують дві предметні спеціальності;
  • визначення ключових навчальних дисциплін або інтегрованих курсів, які б дозволяли здійснювати дійсно дієву академічну мобільність студентів і викладачів;
  • досвід організації дуальної педагогічної освіти, дистанційної та змішаної форм навчання тощо.

Обговорення відбулось  в дружній та конструктивній атмосфері.

Наприкінці семінару учасники домовилися, з метою подальшого вдосконалення змісту ОПП спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології), щоквартально проводити подібні зустрічі, обмінюватись думками і досвідом.

 

За інформацією кафедри ПОРТБ.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024