Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Природничі науки: проєкти, дослідження, перспективи»

Впродовж двох днів проходила робота IV Міжнародної науково-практичної конференції «Природничі науки: проєкти, дослідження, перспективи» на базі факультету природничих наук ЛНУ імені Тараса Шевченка.

За програмою конференції під час її роботи було проведено три пленарних засідання за напрямками: «Здобутки, проблеми та перспективи досліджень у біології та природничих науках» (модератори Ірина КИРПИЧОВА, Ірина КРАВЕЦЬ), «Аграрні науки та продовольство: традиції, проблеми та перспективи» (модератори Галина ЄВТУШЕНКО, Олена САМОЙЛЕНКО), «Освіта: питання теорії та практики (природничі науки)» (модератори Ірина МЕЛЬНИК).

На пленарних засіданнях у всіх присутніх була можливість прослухати та обговорити понад 20 наукових доповідей провідних науковців у відповідних галузях. Кожна доповідь викликала жваве обговорення та багато питань до доповідача.

На першому пленарному засіданні «Здобутки, проблеми та перспективи досліджень у біології та природничих науках» було представлено доповідь науковця-біолога, який знаходиться сьогодні в самій далекій точці України –  станції «Академік Вернадський», острів Галіндез, Антарктика – Сергія ГЛОТОВА, кандидата біологічних наук, молодшого наукового співробітника відділу музейного документування біоресурсів Державного природознавчого музею НАН України, члена 27-28-ї української антарктичної експедиції.

З ґрунтовними та цікавими доповідями з актуальних наукових проблем сьогодення виступили представники природних заповідників, ландшафтних парків ботанічних садів – Лариса БОРОВИК, Андрій ЗУЯКОВ, Володимир КРАСОВСЬКИЙ, Костянтин КУРЯЧИЙ, провідний науковець нашого факультету Микита ПЕРЕГРИМ, національний консультант міжнародних проєктів Грузії з лісівництва –  Зураб МАНВЕЛІДЗЕ, координатор лабораторії університету США – Віталій РАЗДАЙБЕДІН.

На другому пленарному засіданні «Аграрні науки та продовольство: традиції, проблеми та перспективи» було представлено доповіді представників провідних академічних та навчально-наукових установ – Олександра ГАЙДАША, Олексія УСТИМЕНКО, Надії МАКСИМЕНКО, науковців-шевченківців – Анатолія ШЕВЧЕНКА, Юрія МАХОРТОВА, Ігора АКСЬОНОВА, Андрія КОХАНА.

Третє пленарне засідання «Освіта: питання теорії та практики (природничі науки)» зібрало освітян, де було представлено доповіді Юрія КИСИЛЬОВА, Наталії МАЦАЙ, Сергія ЖЕРЛІЦИНА, Марини АНТОНЕЦЬ.

Секційні засідання проходили відповідно програми теж за трьома напрямками. Свої роботи презентували, як досвідчені, так і молоді науковці установ, організацій шести країн світу. Доповіді викликали тривалі обговорення та нові ідеї щодо напрямків співпраці. На конференції було представлено понад 50 доповідей і прийняло участь понад 150 учасників.

Наприкінці заходу організатори разом з учасниками підбили підсумки роботи конференції та виразили подяку і сподівання на подальшу співпрацю.

 

 За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024