Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виготовлення окопних свічок на ФПН

Факультет природничих наук ЛНУ імені Тараса Шевченка активно долучається до волонтерських акцій задля підтримки наших військових, що боронять країну від ворога.

8-9 грудня представники деканату та студентського самоврядування факультету долучилися до акції «Гуртуймося заради Перемоги!», що відбулася у Миргородському літературно-меморіальному музеї Давида Гурамішвілі.

Зараз кожен з нас робить все можливе для того, щоб наблизити перемогу. Представники факультету природничих наук протягом двох днів долучали до виготовлення, розпалювачів та окопних свічок. Адже саме ці свічки мають багатофункціональні можливості з використання та є незамінними помічниками наших військових. Вона горить довше за звичайну, крім того, її можна запалювати кілька разів, допомагає військовим освітити бліндаж або укриття, підсушити одяг, дає тепло та можливість розігріти їжу. Також такі свічки важко загасити вітром, вони не бояться вологи.

Цього разу вперше виготовляли і окопні свічки із шишок. Такі шишки більш екологічні, довше горять без диму та мають приємний запах.

Окопні свічки та розпалювачі вже готові і скоро будуть передані нашим захисникам на передову.

 

За матеріалами факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024