Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Початок Різдвяного Адвенту в НН ІФЖ

6 грудня на кафедрі романо-германської філології навчально-наукового інституту філології і журналістики розпочалась низка заходів під назвою «Різдвяний Адвент на кафедрі романо-германської філології».

Перший захід під назвою «Магія Різдва. Deutsche Zauberei von Weihnachten» був проведений викладачем кафедри Скляровою Іриною Вікторівною. Були запрошені студенти та викладачі, а також гості-школярі 11-А та 11-Б класів Комунального закладу загальної середньої освіти «Ліцей №13 Хмельницької міської ради».

На початку заходу всі хвилиною мовчання пригадали героїв-захисників України, адже 6 грудня це не лише День Св. Миколая, але й День Збройних Сил України.

 Присутні дізнались більше про традиції та символи різдвяних свят німецькомовних країн, обговорили особливості проведення Адвенту, вивчили лексичний матеріал з теми та повторили граматичні конструкції. Цікаві факти та навчальний матеріал супроводжувався інтерактивними вправами та іграми, в яких учасники заходу змогли перевірити отримані знання.

В кінці ж кожен спробував створити свій список різдвяних бажань німецькою мовою та написати листа Санті.

 

Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024