Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня у різних країнах світу проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» проводитьсяз метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Шістнадцятиденний період акції охоплює важливі дати, які поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Так, для здобувачів освіти ВСП «Брянківський фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» був проведений комплекс заходів:

– години спілкування «Світ без насилля», «Я маю право жити без насильства» до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок;
– профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом;
– перегляд фільму  з подальшим обговоренням «Життя на продаж» до Міжнародного дня боротьби з рабством;
– година толерантності «Добро починається з тебе» до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями.

Цікавою та інформаційною була зустріч здобувачів освіти коледжу з волонтерами та психологами з громадської організації «Право на захист», які провели тематичний захід «Гендерно зумовлене насильство: як уникнути і протидіяти», де були розглянуті теми насильства у сім’ї, батьків над дітьми. Обговорювалися питання «Як протидіяти насильству», «Що робити, якщо став свідком насильства».

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для здобувачів освіти перших курсів була проведена інформаційна година «Закон для всіх один» щодо протидії булінгу. Роз’яснювали про відповідальність за жорстоке поводження з однолітками та за вчинення кримінальних правопорушень проти особистості.

Усі проведені в коледжі заходи  приурочені до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» і  спрямовані на підвищення розуміння студентської молоді до проблем подолання насильства в сім’ях, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, жорстокого поводження з однолітками та нетерпимого ставлення до насильства.

Вони також спонукають здобувачів освіти до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяють вихованню в них людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

 

За інформацією ВСП «Брянківський фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024