Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Місце пам’яті, місце героїзму, місце слави…

Місцем пам’яті, героїзму та слави став сквері Героїв Небесної Сотні, де відбулося відкриття вуличної інсталяції з портретами загиблих  воїнів-лубенців.

6 грудня 2023 року у сквері Героїв Небесної Сотні відбулося відкриття вуличної інсталяції з портретами загиблих  воїнів-лубенців, яке приурочили до Дня Збройних Сил України, щоб вшанувати пам’ять полеглих, які із початком збройної агресії росії, захищали Україну і щоб ми всі пам’ятали тих, хто віддав найцінніше – власне життя – за те, щоб ми тут, у тилу, могли жити і працювати, за щасливе майбутнє наших дітей, нашої держави.

Ректорка Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олена КАРАМАН, голова Первинної профспілкової організації Володимир МОРОЗ, представники студентського самоврядування разом із Лубенськими керівниками громади, військовослужбовцями, освітянами, громадськістю прийняли участь у відкритті інсталяції з 88-ми портретами героїв та вшанували пам’ять усіх загиблих захисників, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України у боротьбі з московськими  окупантами.

Захід розпочали звучанням гімну України та хвилиною мовчання на знак світлої пам’яті героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету нашої країни.

Після виступів представників влади вшанували Героїв запаленням лампадок та покладанням квітів до фотобордів.

Ця портретна інсталяція є не лише спогадом про жертви війни, а й нагадуванням про величезну ціну свободи, мужність і самопожертву та збереженням пам’яті про військовослужбовців вічно живою. Це справжні Герої сучасності, це воїни, які відстоювали добро, які захищали нашу землю від зла та чорної напасті.

Низький уклін і вічна пам’ять загиблим Героям!

Слава Збройним Силам України!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024