Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний день Волонтера

5 грудня відзначається Міжнародний день Волонтера.

Молодь яка змінює світ

Пишаюсь я козацьким духом,
Незламним, сильним та міцним,
Потужним волонтерським рухом,
Та як народ наш – вольовим.

Це не просто свято тих людей, хто віддає свій час та зусилля для підтримки інших, але й день, коли ми вшановуємо їх та вдячні за невтомну працю.

У навчально-науковому інституті педагогіки і психології працює уже багато років волонтерський загін «Тризуб», до якого входять викладачі та здобувачі  вищої освіти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Сьогодні волонтери – найпотужніша частина громадянського суспільства України, а волонтерський рух об’єднує всі міста й громади держави, соціальні групи.  Ідея волонтерства залучає до боротьби за свободу України мільйони людей із різних країн світу. Бути волонтером – не просто тренд серед здобувачів вищої освіти, а спосіб життя, який набирає певних  обертів серед молоді в такий складний час для нашої держави. Це історія про те, як люди змінюють світ через свою добровільну діяльність.

Нинішнє студентство нашого університету активно долучається до волонтерської діяльності, беручи активну участь у різних програмах підтримки. Здобувачі освіти навчально-наукового інституту педагогіки і психології є активними учасниками всіх заходів соціального характеру щодо допомоги дітям-сиротам, військовослужбовцям, родинам загиблих, людям похилого віку тощо.

Участь студентської спільноти у волонтерській діяльності не лише сприяє соціальному прогресу, розвитку їх особистості та професійних навичок, а й вносить вагому допомогу у вирішенні соціальних, екологічних та гуманітарних проблем. Це свідчить про бажання молоді змінювати світ до кращого та брати на себе відповідальність за майбутнє. Діяльність здобувачів освіти у волонтерській справі є ключовим фактором у створенні більш справедливого, сприятливого та згуртованого суспільства для всіх.

Підростаюче покоління  – це приклад справжньої внутрішньої сили, яка стає силою змін. Його волонтерство не лише дарує надію, а й демонструє, що справжня зміна починається із вчинків кожного з нас.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024