Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнська акція 16 днів проти насильства в НН ІПП

У навчально-науковому інституті педагогіки і психології було проведено тренінг до Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”.

01 грудня 2023 року в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» здобувачкою першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 231 «Соціальна робота» за освітньою програмою «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» навчально-наукового інституту педагогіки і психології Кузнєцовою Альоною, яка є тренеркою Молодіжної тренерської мережі ГО Ла-Страда Україна, було проведено тренінг для учнів 8-х класів ліцею номер 6 імені Назара Макаренка на тему: «Протидія та реагування на випадки домашнього насильства над дітьми в період війни».

Основною метою заходу стало підвищення рівня обізнаності учасників щодо форм, причин і наслідків проявів домашнього насильства; вироблення небайдужого ставлення до постраждалих осіб та навичок ідентифікації постраждалих від проявів домашнього насильства; а також формування навичок ведення інформаційно-просвітницької діяльності з запобігання проявів насильства.

По завершенню тренінгу учасники створили колаж «Ні насильству», де всі учні мали змогу висловити свою думки та записала чому вони виступають проти насильства.

Такі заходи є вкрай важливими, оскільки формують небайдуже ставлення дітей та підлітків до насильницької моделі поведінки, а також допомагають відпрацювати навички здійснення заходів профілактичного характеру в майбутніх фахівців соціальної сфери.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024