Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Молодіжного клубу східних  культур

Майбутні сходознавці разом зі своїми викладачами провели чергове засідання Молодіжного клубу східних культур, присвячене традиційному одягу країн Далекого Сходу.

01.12.2023 відбулося засідання Молодіжного клубу східних культур під керівництвом викладачки японської мови Борзової О.Д. Темою обговорення став традиційний одяг країн Далекого Сходу.

Здобувачі освіти та викладачі підготували доповіді та презентації. Софія Недогибченко підготувала доповідь на тему “Китайський народний одяг: ханьфу та ципао”, продемонструвала одяг, який зшила своїми руками, та ознайомила з його особливостями. Миколаєнко Софія презентувала історію японського одягу. Поліна Сазонова підготувала презентацію на тему: “Ханьфу: стародавній одяг з духовним змістом”.

Доцент Юлія Малахова поділилася власним досвідом традиційного вбрання та презентувала доповідь на тему “Традиційний одяг в сучасному житті”, показала матеріали фотосесії, в якій приймала участь та розповіла про власні спостереження щодо вбрання молодого покоління у Китаї та Японії. Професорка Наталія Юган підготувала презентацію на тему “Традиційний японський костюм в японській літературі”, розповіла про японські фестивалі у Дюсельдорфі та ознайомила з традиційними карнавальними костюмами.

Засідання пройшло в теплій атмосфері. Всі учасники приймали участь у дискусіях, ділилися враженнями.

Запрошуємо всіх бажаючих долучатися до наших зустрічей та зануритися у світ східних мов і культур.

 

Інформаційний центр факультету іноземних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024