Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Summit прогресильних освітян

Представники навчально-наукового інституту філології і журналістики отримали можливість взяти участь в офлайн форматі масштабного заходу від ГО “Прогресильні” Summit Прогресильних освітян 2023.

У суботу, 2 грудня, в самому центрі України в місті Київ, зібралося більше 150 науково-педагогічних працівників з усієї країни в офлайн форматі, а також близько 200 глядачів доєдналися онлайн через платформу Zoom, та трансляцію у YouTube та Facebook.

Представниками від ННІФЖ стали заступник директора з соціально-гуманітарної роботи, викладач кафедри східної філології і перекладу Корінська Ольга та заступник директора з навчальної роботи, викладач кафедри романо-германської філології Білобровська Катерина.

З вітальним словом до присутніх звернувся Богдан Ференс, засновник ГО “Прогресильні” та члени команди, а також депутати Європарламенту: Domènec RUIZ DEVESA, який висловив солідарність з українським народом та наголосив на підтримці європейської спільноти, та João ALBUQUERQUЕ, який наголосив на важливості громадянської освіти, як інструменту побудови громадянського суспільства, а також необхідності сучасних методик викладання. Фелікс Гетт – директор Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Республіці Молдова особисто привітав учасників Саміту.

Після, було проведено публічну дискусію на тему “Чергові освітні нововведення: синхронізація чи до побачення?” та відкритий мікрофон “Як підсилити освітян та студентів на місцях та не втратити тих, хто за кордоном. Переміщені заклади освіти. Профтехи. Викладацька діаспора”.

Цікавинкою заходу був майстер клас “VoiceUp для освітян. Як бути почутим” від Кароліни Король, ведучої інформаційного марафону на каналі Freedom. Вона поділилась своїми лайфхаками, поділилась досвідом та відповіла на питання з залу.

Наприкінці заходу були підведені підсумки року та вручення сертифікатів кожному учаснику. Загалом, це був неймовірний досвід для наших представників. Бажаємо нашим викладачам частіше брати участь у заходах такого формату, де вони можуть спілкуватися та обмінюватись досвідом із колегами зі всієї країни.

 

Інформаційний центр навчально наукового інституту філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024