Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у конференції

Участь у III Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток територіальних громад: правові, економічні та соціальні аспекти»

Науково-педагогічні працівники кафедри публічної служби та управління навчальними закладами Навчально-наукового інституту публічного управління і післядипломної освіти взяли участь у III Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток територіальних громад: правові, економічні та соціальні аспекти», яку проводила кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Миколаївського національного аграрного університету 02-03 листопада 2023 року. Співорганізаторами конференції виступав Навчально-науковий інститут публічного управління і післядипломної освіти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Канд. пед. наук, доц., доцент кафедри публічної служби та управління навчальними закладами Надія Васиньова увійшла до групи членів оргкомітету конференції.

Метою конференції було залучення науковців, здобувачів вищої освіти ЗВО та науково-дослідних установ, представників органів державного і місцевого самоврядування, а також осіб які мають бажання висловити свою думку про проблеми розвитку територіальних громад.

У межах конференції піднімалася низка актуальних проблем:

  • Взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування.
  • Правове, освітнє, наукове та інформаційне забезпечення розвитку територіальних громад.
  • Впровадження механізмів ефективного використання фінансових, земельних, майнових та інших ресурсів громад.
  • Інновінг безпекоорієнтованого управління розвитком громад.
  • Підприємницька та міжнародна діяльність територіальних громад, їх транскордонне, міжмуніципальне співробітництво, державно-приватне партнерство.
  • Стратегічні орієнтири комплексного відновлення територіальних громад та розвитку їх цифрової трансформації.
  • Публічні послуги та соціальний профіль територіальних громад.
  • Молодіжна політика та залучення молоді в громадах.
  • Проектна діяльність територіальних громад.

За матеріалами конференції готується видання збірника тез. Також всі учасники конференції отримали сертифікат щодо стажування з питань розвитку територіальних громад (обсягом 15 годин – 0,5 кредита ECTS).

 

За інформацією кафедри публічної служби
та управління навчальними закладами

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024