Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція з радіоведучою Армія FM

Гостьова лекція з радіоведучою Армія FM для студентів спеціальності «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» відбулася в НН ІКМ. 

29 листопада викладачі та здобувачі вищої освіти спеціальності «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» НН ІКМ зустрілися із випускницею цієї спеціальності, радіоведучою Армія FM Наталією Шмарко. Здобувачі освіти мали змогу бути присутніми як онлайн, так і аудиторно. Модератором зустрічі виступила Альона Терещенко, викладачка кафедри культурології та кіно-, телемистецтва.

Наталія розповідала про свій шлях від навчання в нашому університеті до працевлаштування на радіо Армія FM. Пояснила структуру радіостанції, відмінності роботи військового ЗМІ від цивільного.

Особливо цікавою і цінною була інформація про військову журналістику, про поїздки Наталії на схід України, про підготовку до них, про особливості перебування журналістів у містах, де проходять бойові дії. Корисною була інформація про використання воєнним журналістом прийомів з психології, адже він постійно стикається із людьми, які знаходяться у стресі.

У другій частині лекції студенти мали змогу задати гості свої запитання. Вони дізналися про курйозні ситуації. які траплялися із радіоведучою під час ефіру, чи є в неї ритуали, про її ставлення до журналістської етики.

Дуже приємно зустрічатися із випускниками, бачити їх зріст, їх бажання працювати за професією. Дякує пані Наталії за цю зустріч! Сподіваємося, вона стане гарною мотивацією для наших студентів.

 

Інформаційний центр НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024