Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всесвітній День Туризму 2023: інвестиції в зелене майбутнє планети!

Здобувачі та професорсько-викладацький склад кафедри туризму, готельної і ресторанної справи долучились до святкування Всесвітнього Дня Туризму в рамках проєкту «Інвестиції в зелене майбутнє планети».

Сьогодні, 27 вересня 2023 р., світ і професійна туристична спільнота відзначає Всесвітній День Туризму. З кожним роком, до подорожей і розваг, як складових і векторів розвитку туризму додаються все більш складні питання, які потребують міжнародної співпраці та пошуку комплексних рішень. Цього року, як відповідь на глобальні зміни клімату, досі існуючу потребу у відновленні туризму після пандемії та повномасштабне військове вторгнення російської федерації в Україну #UNWTO визначило основою концептуальної рамки цьогорічного Всесвітнього дня туризму Інвестиції – в Планету, в Людей і в Процвітання.

Ініціатива #CFT4Ukraine є одним із агентів глобального руху кліматично-дружнього туризму #SUNx.

27.09.2023 здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів  вищої освіти спеціальностей «Туризм», «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» та професорсько-викладацький склад кафедри туризму, готельної і ресторанної справи долучились до святкування Всесвітнього Дня Туризму в рамках проєкту «Інвестиції в зелене майбутнє планети» від Ініціатива #CFT4Ukraine.

Зустріч відбулась за участі Міністра туризму й Управляючого директора Мальтійської туристичної обсерваторії запустять 50 національних програм – відділень кліматично-дружніх подорожей, спрямованих на реагування на зміну клімату.

 

За інформацією кафедри туризму, готельної і ресторанної справи

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024