Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн зустріч із Президентом всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму в Україні

Здобувачі та викладачі кафедри туризму, готельної і ресторанної справи долучились до онлайн зустрічі із Президентом всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму в Україні.

26 вересня 2023 року, напередодні Всесвітнього дня туризму та дня туризму в Україні, здобувачі спеціальностей «Туризм», «Туризм і рекреація», «Готельно-ресторанна справа» та викладачі кафедри туризму, готельної і ресторанної справи долучились до онлайн зустрічі із Президентом всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму в України, експертом міжнародних проектів з розвитку громад і туристичних дестинацій Тетяною Тимошенко.

У зустрічі взяли участь викладачі та студенти ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка,  викладачі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ДТЕУ, представники інших ВНЗ України.

Тетяна Тимошенко у своїй промові підкреслила унікальну роль туризму, як одного з найбільших ефективних інструментів економічного розвитку громад і регіонів у післявоєнний період. На її думку, необхідно розпочати діалог щодо місії, моделі, напрямів та інструментів розвитку туризму в Україні з урахуванням успішних світових прикладів та на основі концепції сталого розвитку. Відновлення туристичної сфери має набути ознак керованого процесу, щоб забезпечити реалізацію принципів системності, послідовності та сталого розвитку . Дуже важливим є вивчення передового досвіду успішних туристичних країн у посткризовому відновленні туризму, зокрема, таких як Шрі-Ланка після війни у В’єтнамі, досвід Франції під час впровадження реформи децентралізації, напрямки післявоєнної відбудови туризму у Німеччини та у ряді балканських країн. Важливим питанням розвитку галузі, особливо на місцевому рівні, на думку Тетяни Тимошенко, має стати кадрове забезпечення. Щоб сформувати ефективні стратегії розвитку туризму, а потім успішно їх реалізувати, відповідальні особи повинні мати знання, сучасні технології та відповідні управлінські навички.

Всі учасники зустрічі відзначили високу актуальність піднятих на ній питань, глибоку обізнаність доповідача, переконливість доказів та змістовність пропозицій щодо напрямків відбудови туризму в України після завершення військового стану.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку спікеру Тетяні Тимошенко та запрошуємо до подальшої співпраці.

 

За інформацією кафедри туризму, готельної і ресторанної справи

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024