Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Голодомор і пам’ять про нього

Голодомор і пам’ять про нього у ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені  Тараса Шевченка».

25 листопада, у День пам’яті  жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років, викладачі та здобувачі освіти ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені  Тараса Шевченка» зібралися з нагоди 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років з метою вшанування вбитих голодом жертв радянського тоталітарного режиму.

Зустріч проходила як Суд над Голодомором-геноцидом українського народу. Студенти виступали у ролях судді, прокурора, дослідників цієї страшної трагедії. Вони проаналізували історичні документи, події, факти, спогади, фото та відеоматеріали. Викладачі коледжу поділилися спогадами про своїх рідних, які пройшли крізь це пекло. Під час зустрічі нас, людей різних поколінь, об’єднало одне – пам’ять. Та пам’ять, яку комуністичний тоталітарний режим, попередник путінського рашизму, намагався знищіти і заборонити, заблокувати страхом і зачинити навіки в душах людей. Тому що ці люди – українці. Але пам’ять жила в сльозах наших бабусь, у скорботному погляді дідусів і проривалась в їхніх спогадах.

Сьогодні ми маємо власну державу. І завдяки цьому можемо протистояти путінському геноциду,  для якого ніяк не зрозуміло невичерпне бажання українського народу – боротися,  не здаватися та перемагати!

Зберігаємо національну пам’ять та віримо в Перемогу!

 

ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет
імені  Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024