Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День Гідності і Свободи – 2023 в ННІнЕБ

Щорічно 21 листопада на честь Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року в Україні святкують державне свіято – День Гідності і Свободи.

Воно було започатковане Указом Президента країни від 13 листопада 2014 року.

На онлайн-зустрічі співробітники директорату разом зі здобувачами освіти НН інституту економіки та бізнесу пригадали історію свята та разом з тим історичні події Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Хвилиною мовчання вшанували загиблих  Героїв небесної сотні, що ціною власного життя стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу. Разом переглянули відео – звернення Президента України з нагоди Дня Гідності та Свободи. «Ми сильні. Маємо бути сильними. Бо тільки в сильних вірять, тільки сильні творять майбутнє. Тільки сильні можуть бути єдиними. Єдиними, аби стати вільними. Вільними, аби бути гідними. Заради нових часів.» , – сказав Володимир Зеленський.

Вітаємо всіх з великим Днем гідності та свободи! Сьогоднішній день – це підтвердження того, що події 2013-2014 років на Майдані змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні. Щиро вітаємо учасників національно-визвольної боротьби, всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить рідну землю.

Бажаємо миру та злагоди всім українцям, гарної долі, сімейного щастя!

Слава Україні!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024