Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всесвітній день дитини

Сьогодні на всій планеті святкують одне з найбільш теплих свят ‒ Всесвітній день дитини, як нагадування про те, що дитина та дитинство є найважливішими ціннісними пріоритетами ХХІ сторіччя.

Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти НН ІПП долучились до свята, а за ініціативи доцента Ірини Гречишкіної було проведено виховну годину «Всесвітній день дитини».

З привітальним словом виступила в.о. директора інституту педагогіки і психології, яка наголосила на тому, що свято відзначається як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Привітала зі святом здобувачів  вищої освіти заступник директора з соціально-гуманітарної роботи, яка зазначила, що мета святкування Всесвітнього дня дитини ‒ це привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів захищати права дітей, бо саме в дітях продовження роду людського й здійснення мрій та сподівань на краще майбутнє.

 У межах заходу здобувачі освіти згадали про витоки свята, його історію, про традиції ставлення до дітей українського народу. Ірина Анатоліївна розповіла, що в далекому 1954 році Генасамблеєю ООН цей день було визначено як день світового братерства і взаєморозуміння дітей. Пізніше було ухвалено Декларацію прав дитини, а у 1989 році ‒ Конвенцію про права дитини. Саме тому, починаючи з 1990 року, Всесвітній день дитини відзначається і як річниця прийняття цих важливих документів.

Кафедра дошкільної та початкової освіти вітає всіх причетних до свята!

 

За інформацією НН ІПП

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024