Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Наука і освіта в глобальному та національному вимірах

Відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наука і освіта в глобальному та національному вимірах: виклики, загрози, перспективи розвитку».

16-17 листопада 2023 р. на базі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» і Науково-дослідного центру з проблем соціальної педагогіки та соціальної роботи Національної академії педагогічних наук України відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наука і освіта в глобальному та національному вимірах: виклики, загрози, перспективи розвитку».

Співорганізаторами заходу виступили: Національний технічний університет України; Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича; Житомирський державний університет імені Івана Франка; ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»; Жешувський університет (Республіка Польща) та Юньченський університет (Китайська Народна Республіка).

Учасниками конференції стали більш ніж 250 осіб, це: науковці університету, міжнародні партнери університету, представники громадських організацій, освітяни, а також здобувачі другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти.

Метою конференції стало науково-практичне обґрунтування розвитку науки і освіти в умовах зовнішніх та внутрішніх викликів; обговорення тенденцій та перспектив розвитку науки і освіти в сучасних реаліях; узагальнення інноваційного педагогічного досвіду в контексті реалізації концепції освіти впродовж життя.

Усі доповіді були підготовлені в межах тематичних напрямів роботи конференції:

  • Інтернаціоналізація науки і освіти в глобальному та національному вимірах.
  • Методологічні засади та стратегії розвитку освіти і науки в умовах сучасних викликів і загроз.
  • Актуальні проблеми дошкільної освіти.
  • Нова українська школа: досвід, реалії, перспективи розвитку.
  • Напрями і зміст реформування загальної середньої освіти в Україні.
  • Теорія і практика професійної, фахової передвищої та вищої освіти в контексті реформ і викликів.
  • Інновації в галузі спеціальної та інклюзивної освіти.
  • Соціально-педагогічні та психологічні засади освітньої діяльності.

Кожна доповідь науковців і освітян мала інноваційний характер.

За підсумками роботи конференції планується видання збірника тез конференції та науково-методичного альманаху ,,Плекаємо особистість”.

По завершенню заходу учасники отримали сертифікати, які можуть бути зараховані при підвищенні кваліфікації.

Проведена конференція вже вдруге доводить, що освіта і наука – сильніша за зброю ворога, а Луганський національний університет імені тараса Шевченка є знаним у вітчизняному та міжнародному освітньому просторі, має та ділиться інноваційним досвідом, змістом і технологіями підготовки нового покоління фахівців, здатних до відновлення і розвитку країни як у воєнний, так і повоєнний час.  

 

Оргкомітет конференції

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024