Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тематична зустріч

Відбулась тематична зустріч на тему: «Європейський Донбас: історія десятої бельгійської провінції за документами Державного архіву Луганської області».

15 листопада в рамках меморандуму про співпрацю Державним архівом Луганської області проведено тематичну зустріч зі студентами навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, на тему: «Європейський Донбас: історія десятої бельгійської провінції за документами Державного архіву Луганської області».

Під час заходу було висвітлено історію зародження, становлення та діяльності Лисичанського содового заводу на основі архівних документів Державного архіву Луганської області, а також розвінчано міф про індустріальний розвиток Донбасу як результат роботи радянської влади. Учасники тематичної зустрічі мали змогу ознайомитися з онлайн виставкою Державного архіву Луганської області «Легенда хімічної промисловості Донбасу – Лисичанський содовий завод» та обговорили питання, які виникли після презентації.    Луганщина – земля з багатою та великою історією, що несе в собі сліди минулих епох і вікових подій. Наша місія полягає у збереженні фактів та недопущенні їх викривлення»,-зазначили доповідачі.

 

Навчально-науковий інститут історії,
міжнародних відносин і соціально-політичних

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024