Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Плагіат і академічна доброчесність

Студенти ФПН взяли участь у роботі онлайн вебінару  – круглого столу «Плагіат і академічна доброчесність. Інструменти перевірки текстів на плагіат».

У зв’язку із актуальністю та підвищенням значущості щодо питань доброчесності та плагіату здобувачі освіти факультету природничих наук постійно удосконалюють свої знання – відвідують заходи з визначеної тематики. 9 листопаду здобувачі освіти які навчаються за ОП спеціальностей «Агрономія», «СО Біологія та здоров’я людини», «Біологія» бакалаврського й магістерського рівнів та здобувачі освіти ОП «Екологія» бакалаврського рівня взяли участь у роботі онлайн вебінару  – круглого столу «Плагіат і академічна доброчесність». Захід було організовано Київським національним лінгвістичним університетом та Ужгородським національним університетом. Модераторами зустрічі та доповідачами були Катерина НИКИТЧЕНКО, кандидат філологічних наук, викладач КНЛУ та Галина ОНИЩАК, кандидат філологічних наук УНУ.

Під час заходу було акцентовано увагу учасників на визначенні поняття плагіату та його види, було розібрано приклади видів плагіату. Детально було обговорено підходи щодо визначення плагіату в роботах у різних закладах вищої освіти, проаналізовано основу роботи програм які використовують для перевірки на плагіат. Цікаві результати власних досліджень було презентовано доповідачами зустрічі щодо використання ШІ та проблем плагіату. Під час всієї зустрічі тривав діалог між модераторами та учасниками – задавались питання, надавались коментарі із власного досвіду учасників, обговорювались різні точки зору.

Ми щиро дякуємо організаторам за цікаву зустріч, можливість обговорити важливі питання із здобувачами інших закладів освіти.

 

За інформацією кафедри біології та агрономії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024