Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День працівників соціальної сфери України

5 листопада – День працівників соціальної сфери України – Благодійні акції «Абетка добра та любові», «З щирим серцем – до тебе!»

5 листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99, відзначається День працівників соціальної сфери.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту населення, дітей та громадян з обмеженими фізичними можливостями, зайнятості, організації оплати та безпеки праці, трудових відносин, правових питань щодо пенсійної справи. Це своєрідна милосердна «швидка соціальна допомога» з розв’язання соціальних проблем населення, тому фахівці цієї професії – небайдужі люди, які завжди відкриті для спілкування з тими, хто потребує їхньої допомоги.

Праця соціального працівника скромна, але завжди сповнена душевного тепла, поваги, чуйності та зігріта співчуттям і любов’ю до ближнього. Людина, яка в сучасному світі відчуває в собі натхнення допомогти іншому, обирає шлях соціального працівника.

З нагоди свята, Дня працівників соціальної сфери України, у ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» пройшов тиждень благодійних акцій «Абетка добра та любові», «З щирим серцем – до тебе!». Здобувачі освіти долучилися до волонтерських ініціатив з соціально-психологічної допомоги дітям, військовим, людям похилого віку, громадянам з обмеженими фізичними можливостями, ВПО. Молодь творчо, ініціативно розробила та реалізувала програму з різноманітної ігрової та театралізованої діяльності для дітей різного віку.

Здобувачі освіти у проведених заходах виявили себе компетентними фахівцями, делікатними та тактовними, продемонстрували активну життєву позицію, розкрили свої організаторські та комунікаційні здібності, вміння адекватно сприймати та аналізувати соціальні ситуації, знаходити правильні рішення з допомоги різним категоріям населення. А головне довели, що кожен обрав професію соціального працівника за покликом серця.

Вітаємо всіх зі святом – Днем працівників соціальної сфери! Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної життєвої енергії, благополуччя, достатку та здійснення всіх заповітних мрій! Нехaй добро, зроблене вами, повертається до вас сторицею!

 

ВСП “Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ”ЛНУ імені Тараса Шевченка”

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024