Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Телеміст Миргород-Антарктида

6 листопада в приміщенні Миргородського краєзнавчого музею відбувся телеміст Миргород-Антарктида та відкриття вже другої благодійної виставки Сергія Глотова “Кольори білого континенту”.

Організатором виставки виступив факультет природничих наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Під час відкриття відбулося пряме підключення з українською антарктичною станцією «Академік Вернадський».

Студенти факультету природничих наук та Брянківського коледжу відвідали у Миргородському краєзнавчому музеї відкриття благодійної фотовиставки «Кольори білого континенту» кандидата біологічних наук, фотографа та учасника 27-ї та 28-ї Української антарктичної експедиції Сергія Глотова.

Урочисте відкриття відбувалося в форматі оф-онлайн з прямим включенням з автором Сергієм Глотовим. До трансляції приєднались студенти Луганського національного університету та учні шкіл міста Миргород. Зі словами подяки за співпрацю виступив Михайло Сапіжак, директор Брянківського фахового коледжу. Начальник відділу культури і туризму Лариса Педченко, під час вітального слова, подякувала колективу за співпрацю та впровадження дуже потрібних ідей у житті громади. Пані Лариса висловила слова вдячності за стійкість та мужність Сергію, автору фотокартин, який знаходячись за тисячі кілометрів від домівки продовжує свою волонтерську діяльність та надає можливість приєднатися до чудового світу далекого контингенту.

Під час зустрічі Сергій Глотов провів онлайн екскурсію для учасників заходу. У прямому ефірі побачили айсберги та пінгвінів, відчули шум вітру та колір неба найвіддаленішої точки України. Пан Сергій розповів та показав організацію української антарктичної станції де наші полярники працюють, відпочивають.

За час свого перебування в експедиції Сергій Глотов зробив багато світлин, через які намагається знайомити з дивовижною природою та пейзажами Антарктики. Відвідувачі зможуть оглянути світлини антарктичних птахів і ссавців, що мешкають навколо української станції «Академік Вернадський», яка розташована на острові Галіндез. Кілька видів пінгвінів, морські котики, леопарди і слони, льодовики та айсберги відкриють вікно до Антарктики.

Декан факультету природничих наук Наталія Мацай розповіла слухачам про самого Сергія Глотова і подякувала йому за волонтерську діяльність, чудову ідею проведення таких благодійних виставок. Наталія Юріївна теж подякувала Сергію за його роботу і неоціненний вклад в перемогу, подякувала усім, хто прийшов на урочисте відкриття фотовиставки і побажала успіхів, міцного здоров’я та скорішої усім перемоги України.

Під час оф-онлайн зустрічі всі мали змогу поспілкуватися із Сергієм Глотовим. Свої питання задавали не тільки школярі та студенти, а й вчителі, викладачі, співробітники музею, представники міської адміністрації. Відповіді були дуже цікаві та розгорнуті, іноді неочікувані та викликали нові питання.

Фотовиставка є частиною авторського фотопроєкту Сергія Глотова «Кольори білого континенту», спрямованого на підтримку волонтерських ініціатив для допомоги Збройним силам України.

Запрошуємо відвідати виставку якомога більше мешканців міста Миргорода та зробити посильний благодійний внесок коштів на потреби ЗСУ. Збір коштів відбувається на спорядження для полярників, які сьогодні мужньо боронять нашу країну.

Виставка триватиме з 6 по 19 листопада 2023 року, вхід вільний.

 

За матеріалами факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024