Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради ФПН

На факультеті природничих наук відбулося жовтневе засідання вченої ради факультету

За порядком денним засідання розглядались питання: 1.Про результати вступної кампанії 2023 р. 2.Про планування заходів профорієнтаційної роботи факультету, кафедр у 2023-24 н.р. 3. Про стан та перспективи міжнародної й наукової грантової (фандрайзингової) діяльності на факультеті з метою розвитку матеріально-технічної бази та соціальної інфраструктури, збільшення загального обсягу надходжень з усіх джерел фінансування до Університету. 4.Різне.

При  розгляді питання «Про результати вступної кампанії 2023 р.» доповідач Наталія МАЦАЙ, представила презентацію щодо поточних результатів вступної кампанії 2023 в університеті та на факультеті.  Наталія Юріївна акцентувала увагу членів ради на порівнянні результатів вступних кампаній 2022 та 2023, динаміці набору за останні роки на факультет у розрізі за спеціальностями, формами навчання та освітніми ступенями. Було визначено позитивну динаміку у наборі поточного року у зв’язку із забіленням відсотку набору на денну форму бакалаврату. Голова вченої ради факультету подякувала своїй команді – заступнику декана з навчальної роботи Ользі ГУБСЬКІЙ, завідувачу кафедри біології та агрономії Галині ЄВТУШЕНКО, завідувачу кафедри хімії, географії та наук про Землю Дмитро СОПОВУ та координатору роботи кафедри СПГ та екології Катерині БЕРЕЗЕНКО за активну та плідну роботу під час вступної кампанії та швидке реагування на виникаючі проблеми. Було відзначено що вступна кампанія на факультеті пройшла успішно і за результатами набору факультет зайняв гідне друге місце за контингентом серед навчальних підрозділів університету.

При розгляді питання «Про планування заходів профорієнтаційної роботи факультету, кафедр у 2023-24 н.р.» доповідач Наталія МАЦАЙ зосередила увагу присутніх на особливостях проведення вже двох вступних кампаній на теренах Полтавщини в умовах повномасштабної війни росії проти України та другого переміщення університету. Наталія Юріївна акцентувала увагу на календарному плануванні профорієнтаційних заходів запланованих відділом маркетингу та затвердженому на засіданні вченої ради університету 27.10.2023 р. Було представлено результати анкетування вступників 2022 та 2023 рр., проаналізовано можливі шляхи їх використання з метою оптимізації подальшої профорієнтаційної роботи.

Питання «Про стан та перспективи міжнародної й наукової грантової (фандрайзингової) діяльності на факультеті з метою розвитку матеріально-технічної бази та соціальної інфраструктури» представила заступник декана з наукової, міжнародної та проєктної діяльності Ірина КИРПИЧОВА. Ірина Валентинівна визначила основні кроки на факультеті які були зроблені впродовж року, відзначила позитивні кроки у цій діяльності. Завідувачі кафедр представили попередні результати поточної діяльності кафедр щодо проєктної роботи.

При розгляді питань у пункті «Різне» було презентовано та запропоновано до затвердження «План профорієнтаційної роботи ФПН на 2023-2024 н.р.», «Плани профорієнтаційної роботи кафедр на 2023-2024 н.р.». Вчена секретарка факультету Катерина БЕРЕЗЕНКО надала інформацію щодо подання завідувачів кафедр для затвердження результати підвищення кваліфікації викладачів за жовтень поточного року.  

Бажаємо членам вченої ради факультету природничих наук подальшої плідної роботи, реалізації всіх планів та переможного миру!

 

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024