Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумки виробничої практики магістрів з екології

На кафедрі садово-паркового господарства та екології відбувся захист звітів з виробничої практики магістрів ОП Екологія.

Магістри-екологи другого року навчання 26 жовтня звітували про результати проходження виробничої практики, яка тривала з 04 вересня по 13 жовтня 2023 р. Базами практики були обрані НДУ «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» (УКРНДІЕП) та ТОВ НВК «ЕКОПАРК».

Метою виробничої практики для екологів є закріплення і поглиблення теоретичних знань, набутих студентами під час аудиторного навчання, формування виробничо-практичної компетентності та її складових для майбутньої професійної діяльності; аналіз науково-технічної інформації за вибраною тематикою наукового дослідження; узагальнення і вдосконалення здобутих ними фахових компетентностей; набуття професійного досвіду та формування готовності до самостійної трудової діяльності.

На звітній конференції магістранти поділилися не лише враженнями, але й надали пропозиції для покращення проведення практики. Індивідуальні завдання, презентації і фото дали можливість побачити як працюють наші магістранти на місцях проведення практики.Всі практиканти вчасно почали проходження практики; ознайомилися з базою практики – екологічними аспектами роботи установи, організацією природоохоронної діяльності, роботи відділів, лабораторій, фахівців; ознайомилися з напрямами наукової діяльності УКРНДІЕП та ТОВ НВК «ЕКОПАРК»; пройшли  інструктажі з техніки безпеки на робочому місці; вивчили методи та обладнання для спостереження за станом навколишнього природного середовища; виконали індивідуальне завдання; оформили на надали звітні документи з практики. За підсумками виробничої практики всі практиканти вдало захистили результати своєї праці та отримали оцінки «відмінно» і «добре».

Вітаємо магістрів з подоланням цього важливого етапу навчаннята бажаємо нових професійних звершень – наступний крок: кваліфікаційна робота! Дякуємо нашим партнерам – НДУ «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» та ТОВ НВК «ЕКОПАРК», за співпрацю у підготовці нової генерації фахівців-екологів!

 

 

За інформацією кафедри садово-паркового господарства

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024