Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

У суперфіналі перемагає ЗСУ!

У суперфіналі перемагає ЗСУ, а саме студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка!

Студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка навчально-наукового інституту педагогіки і психології 2-го курсу спеціальності 231 “Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія” Юрій Городецький  виступив у фіналі 13-го сезону вокального проєкту “Голос країни”, який відбувався у Варшаві.

Юрій Городецький захоплювався музикою змалку. Він закінчив музичну школу за класом акордеону та фортепіано, свій вокал удосконалював у сільському клубі. Під час війни воїн співає під гітару для своїх побратимів, а у травні 2022 року разом із Наталією Могилевською переосмислив хіт співачки “Я кажу ні”. Найспівучіший боєць України підкорив своїм голосом сотні тисяч користувачів на ТікТок, Twitter, Youtube, Facebook… Його любительські відео дивляться не тільки співвітчизники, а й чехи, поляки, американці… Захоплюється голосом молодого захисника і Президент України Володимир Зеленський.

Юрій народився у селі Марківка Роздільнянського району Одеської області. Він почав службу в Збройних Силах України у 18-річному віці, з 2016 року, і розповів, що пов’язати своє життя з військовою справою його надихнув батько, який теж є військовим.

Городецький захищає країну разом із дружиною Юлією. Молоді батьки залишили своїх двох дітей із бабусею, а самі подалися на фронт.

25-річний Юрій Городецький — командир комендантського взводу тилового забезпечення ЗСУ та батько двох синів. Щоразу йдучи на передову, Юрій не забуває про гітару й кожне таке відрядження не проходить без його концерту. Відео зі співом військового вже не один раз вірусилися в мережі, за що його назвали “найспівучішим бійцем” ЗСУ. Попри досить молодий вік, хлопець прихильник академічної музики. На “сліпих прослуховуваннях” він вразив виконанням гімну столиці України — “Києве мій”.

Під час “вокальних батів” Юрій Городецький вийшов на сцену в команді з дуетом Людмили Козиревої і Марко Мохнача. Тріо виконало композицію “Гей, Соколи”, і далі у “кросбатли” пройшов саме Юрій.

На етапі “кросбатлів” військовий ЗСУ замагався з Ізабеллою Іващенко з команди DOROFEEVA. Учасник заспівав зворушливу пісню “Браття українці”, яка символізує усіх захисників, що стоять за незалежність нашої держави. Своїм виступом він прагнув нагадати усьому світові, що в Україні триває війна. За результатами голосування саме Юрій пройшов у суперфінал.

До речі, у фіналі 29 жовтня проєкт мав потужну благодійну складову. Кошти, виручені в межах смс-голосування у прямому ефірі фіналу «Голосу країни», були направлені на ініціативу Київстар ТБ щодо закупівлі лазера від опікових рубців для Національного реабілітаційного центру «Незламні», де проходять лікування українські діти, які отримали опіки внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про плани після проєкту суперфіналіст “Голосу країни-13” Юрій Городецький сказав: “Однозначно буду продовжувати служити в ЗСУ, допоки не настане наша перемога”.

Вокаліст Юрій Городецький захоплював своїм емоційно-чуттєвим та зворушливим співом на всіх трьох етапах суперфіналу 13-го сезону вокального проєкту “Голос країни”. Його потужний голос доводив слухачів до мурах, та все ж перемогу отримав Михайло Панчишин – 25-річний ветеран війни з позивним Ptashkin. У третьому етапі суперфіналу наш студент Юрій Городецький заспівав “Києве мій”, а Панчишин – авторський трек “Невідомий герой”.

“Кожен раз, коли співає Юра, я відчуваю щось неймовірне. Він співає серцем. Якщо у нас так співають військові, я спокійна за Україну.”, – прокоментувала виконання Городецького його зіркова наставниця Надя Дорофєєва.

Як би там не було, але Юрій Городецький для нас ПЕРЕМОЖЕЦЬ! Юра – народний «Голос країни»! Пишаємося його перемогою і талантом!

Тож у суперфіналі перемогли Збройні сили України!!!

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024