Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тиждень української писемності та мови в НН ІПП

У навчально-науковому інституті педагогіки і психології триває тиждень української писемності та мови.

Велична, щедра і прекрасна мова.
Прозора й чиста, як гірська вода,
Це України мова барвінкова,
Така багата й вічно молода.

З 1997-го року щорічно в Україні святкують День української писемності та мови. Цього року згідно з Указом Президента України №455/2023 від 28 липня 2023 року День української писемності та мови відзначається 27 жовтня.

Недаремно українську мову називають солов’їною, адже вона багата на епітети та її звучання неймовірне. Звісно, мова для народу є його скарбницею, живою схованкою людського духу. Рідна мова утворює невидимий зв’язок між усіма поколіннями минулого та майбутнього. Навіть коли українську мову намагалися витіснити, народ завжди зберігав та відстоював право розмовляти своєю мовою. Українські поети, художники, політичні діячі у всі часи намагалися зберегти та популяризувати рідну мову. З року в рік вона збирає все більше справжніх шанувальників.

У межах тижня української писемності та мови на базі кафедри соціальної педагогіки Луганського університету імені Тараса Шевченка відбувся мовний марафон «Бринить-співає наша мова, Чарує, тішить і п’янить…», у ході якого здобувачі вищої освіти декламували поетичні твори про мову.

У День української писемності та мови студенти та  викладачі кафедри соціальної педагогіки долучились до заходів щодо відзначення цього свята, продемонструвавши пошану рідній мові та єднання з усією українською спільнотою.

Оберігаймо, плекаймо рідну мову, шануймо її, як найдорожче, найсвятіше, що у нас є!

Слава Україні!

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024