Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

На ФПН відбулася гостьова лекція

На ФПН відбулася гостьова лекція для майбутніх екологів від стейкхолдера освітньої програми Екологія.

Здобувачі та викладачі факультету природничих наук відвідали гостьову лекцію Марини Оськіної, директорки ТОВ НВП «Екопром», аспірантки Науково-дослідної установи «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» (УКРНДІЕП). Модератором зустрічі виступила гарант освітньої програми Екологія магістерського рівня Ірина Кирпичова, доцент кафедри садово-паркового господарства та екології. У зустрічі взяла участь Ганна Хабарова, провідний науковий співробітник лабораторії радіоекологічної безпеки та радіаційного моніторингу, канд. техн. наук, зав. аспірантурою УКРНДІЕП.

Онлайн лекція відбулася 24 жовтня та була присвячена важливій темі: «Енергоефективність та види енергоресурсів». Це актуальна тема, оскільки зростання населення та індустріальний розвиток призводять до збільшення споживання енергії та викидів парникових газів, що створює серйозні екологічні проблеми. Наприкінці доповіді, пані Марина, зазначила: «Важливо розглядати енергоефективність та раціональне використання різних видів енергоресурсів як ключові компоненти сталого розвитку та зменшення впливу на довкілля. Нам слід працювати над підвищенням ефективності виробництва та споживання енергії, а також зменшення споживання невідновлюваних ресурсів на користь відновлюваних джерел. Тільки так ми зможемо забезпечити стале та екологічно безпечне майбутнє для нашої планети». Після виступу спікерка відповіла на чисельні запитання щодо кращих практик ефективного енергоменеджменту. 

Щиро вдячні пані Марині та нашим партнерам – Науково-дослідній установі «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» за плідну співпрацю, а також всім присутнім за активну участь.

 

Кафедра садово-паркового господарства та екології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024