Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Семінар з підготовки лабораторних фахівців

Викладачі кафедри фізичної терапії, ерготерапії та медичної діагностики взяли участь у Семінарі для викладачів закладів вищої освіти з обміну досвідом щодо підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців.

З 18 по 20 жовтня в м. Чернівці відбувся Семінар для викладачів закладів вищої освіти з обміну досвідом щодо підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців, який було організовано ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» в рамках реалізації проєкту «Посилення лікування ВІЛ-інфекції, спроможності лабораторної мережі, замісної підтримуючої терапії та програмного моніторингу в Україні в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)». У заході взяли участь представники закладів вищої освіти, що забезпечують підготовку здобувачів освіти за спеціальністю 224 Технології медичної діагностики та лікування, зокрема, Київський національний університет, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, Національний фармацевтичний університет, Харківський національний медичний університет, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Житомирський медичний інститут Житомирської обласної ради, КЗВО Львівської обласної ради «Львівська медична академія імені Андрея Крупинського», КЗВО «Рівненська медична академія» Рівненської обласної ради, Буковинський державний медичний університет. Луганський національний університет імені Тараса Шевченка представляли завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії та медичної діагностики Олег Виноградов та доцентка кафедри фізичної терапії, ерготерапії та медичної діагностики, гарант освітньої програми, Олена Гужва.

Головною метою заходу було створення майданчику для обміну досвідом провідних закладів вищої освіти у сфері підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців з медичною та немедичною освітою в Україні. Впродовж Семінару учасникам представили міжнародні програми навчання та доступні в Україні освітні програми для підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців; ознайомили з актуальними вимогами щодо кваліфікації лабораторних спеціалістів у медичних лабораторіях; відбулось обговорення проблемних питань щодо оновлення освітніх програм бакалаврського і магістерського рівнів та шляхів їх вирішення.

Кафедра фізичної терапії, ерготерапії та медичної діагностики висловлює щиру подяку організаторам, доповідачам і учасникам заходу за актуальну інформацію, цікаві доповіді, жваву дискусію та дружню атмосферу. Разом рухаємось до розбудови в Україні сучасної системи підготовки професіоналів в сфері лабораторної діагностики.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024