Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Мистецькі події в НН ІКМ

На кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва було насичене на події завершення тижня.

19 жовтня студенти та викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відвідали захід до 120 річниці Першої української художньої виставки, присвяченої відкриттю пам’ятника І. П. Котляревського.

Було обговорено багато цікавих питань, що стосуються мистецького життя на Полтавщині початку ХХ століття. Зокрема різні аспекти цієї теми розкрили у своїх наукових розвідках викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – Дігтяр Наталія, Трегубов Костянтин, Гуржій Інна, Соболєвський Олексій, Болюх Микола, Мікеладзе Наталія та Коршунов Дмитро.

20 жовтня в приміщенні Полтавського художнього музею (Галереї Мистецтв) імені Миколи Ярошенка викладачі, студенти та випускники кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відвідали захід, присвячений дослідженню культурної спадщини українського художника Леоніда Тоцького.

Студенти спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» ознайомилися з творчістю відомого майстра українського монументального мистецтва, який реставрував фрески та мозаїки Михайлівського та Софійського собору в Києві, створив велику кількість мозаїчних портретів видатних діячів.

 

Інформаційний центр НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024