Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Культура пам’яті на Луганщині»

Нещодавно д.п.н, директор ІІМВСПН Антон Бадер та д.і.н., професор, завідувач кафедри історії України Олександр Набока взяли участь у роботі стратегічної сесії «Культура пам’яті на Луганщині».

Cтратегічну сесію «Культура пам’яті на Луганщині» було ініційовано Кризовим медіа-центром «Сіверський Донець». Захід, який відбувся на базі курорту Воєводіно на Закарпатті, тривав протягом двох днів. У його ході, учасники заходу – провідні науковці, журналісти, державні діячи – обговорювали стратегію формування політики та культури пам’яті на Луганщині, під якою розумілася концепція переосмислення історичного та сучасного суспільного досвіду з метою відновлення та подальшого розвитку української ідентичності у регіоні. Були визначені провідні напрямки освітньої, культурницької, наукової та державотворчої роботи, які, на думку учасників сесії, сприятимуть формуванню системної проукраїнської гуманітарної політики Луганської області після її деокупації.

Учасники заходу відзначили актуальність та важливість подібного роду обговорень, визначили подальший план дій у процесі формування політики та культури пам’яті, сформулювали головні напрямки та принципи подальшої роботи у цьому напрямку. Усі погодилися, що подібні стратегічні сесії необхідно продовжити.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024