Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч магістрів-агрономів з керівником проєкту «Агрокебети» в Україні

Відбулася зустріч магістрів-агрономів з керівником проєкту «Агрокебети» в Україні, на якій презентовано особливості навчання за програмою «Агрокебети».

Здобувачі-магістри з агрономії та координаторка проєкту в університеті Ірина КИРПИЧОВА взяли участь в онлайн зустрічі з керівником проєкту Агрокебети в Україні Анатолієм ЦИРКУНОМ та Аллою КРАВЧЕНКО, представницею команди проєкту Агрокебети. В зустрічі також приймали участь здобувачі інших  партнерських університетів в Україні. Модератором та спікером зустрічі виступив Анатолій ЦИРКУН, який детально розповів про переваги навчання за цією програмою та унікальність проєкту. Наш університет долучився до цього проєкту у 2022 році та реалізується на базі магістерської програми Агрономія.

Унікальність проєкту полягає у тому, що відсутні жодні обмеження для вступу на програму, бажаючі можуть вступити на навчання, навіть якщо попередня освіта не є аграрною. Особливий акцент під час навчання наголошується на передачі практичного досвіду, який забезпечується завдяки індивідуальному менторському супровіду для кожного студента. Ментор – це представник аграрної компанії, як правило топ менеджер, або фахівець який безпосередньо ділиться своїми навичками, досвідом, порадами щодо подальшого кар’єрного зростання, допомагає у визначенні теми і написанні магістерської кваліфікаційної роботи. Після успішного завершення навчання випускник отримує крім диплома ще й сертифікат від освітнього проєкту «Агрокебети», який визнається і відомий серед провідних агрокомпаній України, що також може стати додатковим бонусом при працевлаштуванні. Цього навчального року вже розпочато підготовку до виробничої практики – здобувачам запропоновано широкий перелік агрокомпаній для обрання бази практики: New Holland Agriculture, Bayer, ADAMA, ІМК, Галс Агро, Агросем, Credit Agricole, Pöttinger, МХП, Астарта, Corteva, LNZ Group, Syngenta, HarvEast, Agricom Group, Український клуб аграрного бізнесу, Швейцарський Стійкий Аграрний Холдинг. Важливим є те, що під час практики на підприємствах від освітнього проєкту – студенти отримують заробітну плату.

Основне завдання проекту «Агрокебети» – підготувати спеціалістів нового формату для аграрного бізнесу України, які володіють універсальними знаннями одночасно в сфері агрономії, аграрної інженерії і бізнес-менеджменту та впевнено розуміються на всіх основних моментах аграрного виробництва. Разом з тим підготовка фахівців відбувається таким чином, щоб випускник працевлаштований на агропідприємство максимально швидко залучався у виробничий процес і колектив компанії. Така програма підготовки включає надання фахових компетенцій, комунікаційних та менеджерських навичок. В нашому університеті ці освітні компоненти включені до навчального плану як обов’язкові до вивчення дисципліни (це дисципліни фахової підготовки) та дисципліни за вибором здобувача (це дисципліни, які стосуються розвитку м’яких навичок, наприклад комунікаційні), таким чином, здобувачі мають можливість формування індивідуальної освітньої траєкторії навчання за власними потребами.

Навчальний процес складається з академічних занять – лекції, практичні та семінарські заняття, практичні кейси та взаємодії з існуючим агробізнесом від експертів-викладачів, представників агробізнесу, гостьових лекторів з ЄС та США. Також на учасників очікують додаткові можливості – стипендія для кращих здобувачів від освітнього проєкту «Агрокебети», переможці визначаються щосеместра. В нашому університеті два здобувача 2 курсу вже отримують таку стипендію за підсумками минулого семестру. Крім того, для здобувачів доступна навчальна платформа, де можна опанувати більшість дисциплін у дистанційному форматі та зручний час. Отже, для нового покоління агрокебетівців, які вступили цього року – навчальний рік розпочато успішно.

Щиро вдячні нашим партнерам – команді проєкту Агрокебети та Українському клубу аграрного бізнесу за плідну співпрацю! 

 

Факультет природничих наук

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024