Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнський круглий стіл

Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти взяв участь у Всеукраїнському круглому столі «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство, диджиталізація, майбутній капітал».

Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти навчально-наукового інституту педагогіки і психології  активно підвищують власну кваліфікацію шляхом участі у майстер-класах, стажуваннях, круглих столах тощо. Так, 19 жовтня 2023 року професорсько-викладацький склад кафедри ДПО брав  участь у Всеукраїнському круглому столі «Сучасний заклад дошкільної освіти: лідерство, диджиталізація, майбутній капітал».

У межах круглого столу обговорювались актуальні та складні проблеми щодо сучасної дошкільної освіти, інновацій у цій галузі, а також про підтримку професії вихователь.

Жваву дискусію викликав виступ Олени Фіданян (директор Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації). Академік Світлана Сисоєва акцентувала увагу на значних змінах в системі дошкільної освіти та реформування нормативно-правової бази в галузі дошкілля. Пані професор Ольга Рейпольська презентувала концепцію сучасного ЗДО й стратегію її упровадження в сучасних умовах.

У круглому столі також взяли участь вихователі-практики зі всієї України, які презентували інноваційний досвід власної роботи, представники громадських організацій тощо.

У межах заходу чимало науковців та вихователів-практиків акцентували увагу на необхідності системної роботи із дітьми не лише дошкільного, а й раннього віку.

Дякуємо організаторам заходу за можливість долучитись до дискусії та залишити місце для роздумів.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024