Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Oлімпійський урок «Олімпійський рух України»

Видатні спортсмени України провели олімпійський урок «Олімпійський рух України» для учнів Гімназії імені Василя Барки.

17 жовтня для учнів  Гімназії імені Василя Барки Лубенської міської ради Лубенського району, Полтавської області пройшов олімпійський урок за участю видатних спортсменів України –  бронзової призерки Олімпійських ігор з велотреку, Заслуженого майстра спорту України  Ірини Янович та чемпіона світу та Європи з богатирського багатоборства, майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, члена національної збірної команди України 2023 року   Олександра Дубового. В уроці також прийняв участь представник Луганського обласного  відділення Національного олімпійського комітету України Андрій Гожедрянов.

Захід проведено Навчально-науковим інститутом фізичного виховання і спорту ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» спільно з Луганським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України та Луганським обласним відділенням (філією) Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України.

Олімпійський урок  включав три частини. Перша частина була пізнавальною. Діти дізнались  про історію олімпійського руху Україні, призерів та чемпіонів Олімпіад різних часів. 

В другій частині уроку  дітвору чекав ЧАТ з чемпіонами, в якій діти задавали питання до гостей про їх спортивну діяльність і перемоги у спорті.

Третя частина – заключна. Закінчився Олімпійський урок вікториною на спортивну тематику, на якій школярі продемонстрували свою уважність і знання історії Олімпійських ігор.

Олімпійський урок — це особливий захід, який дає можливість не лише популяризувати спорт, а й виховувати дітей на олімпійських цінностях, виховувати нашу націю. Особливо це важливо в умовах війни.

Захід пройшов змістовно, масово та різноманітно, тому всі залишилися задоволеними, а найактивніші учасники отримали подарунки від організаторів заходу, футболки, ручки та щоденники з логотипом Національного олімпійського комітету України.

Гарний настрій  отримали всі присутні на  Олімпійському уроці  –  свята миру, спорту та єднання навколо олімпійських ідеалів і цінностей.

Зичимо всім  фізичного здоров’я й краси, спортивних та життєвих перемог,  успіхів у навчанні та в усіх звершеннях!

Україна переможе!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024