Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у семінарі Асоціації олімпійців України

Викладачка кафедри олімпійського та професійного спорту ННІФВіС, бронзова призерка XXVII Олімпійських ігор з велотреку  Ірина Янович взяла участь у  семінарі Асоціації олімпійців України.

На семінар, який пройшов 12–13 жовтня в Івано-Франківську під гаслом “Спорт і дипломатія: змінюємо світ разом!”, зібрались понад пів сотні відомих атлетів України з різних регіонів нашої держави, а також на запрошення президента Асоціації олімпійців України Ніни Уманець долучилися міжнародні колеги, зокрема  представниця Всесвітньої асоціації олімпійців, учасниця літніх Олімпійських ігор-2020 з дзюдо Сандрін Білієт, а також представники Асоціації олімпійців Республіки Молдови та Словаччини.

Міністр молоді та спорту, президент НОК України Вадим Гутцайт  у  вітальному слові до учасників семінару  подякував олімпійцям за активну громадську позицію, поінформував про актуальні питання, зокрема і щодо подальшої боротьби України за недопущення спортсменів – представників країн-агресорок до міжнародних змагань.

Президент Асоціації олімпійців України, срібна призерка Олімпійських ігор, п’ятиразова чемпіонка світу з академічного веслування Ніна Уманець у своєму зверненні наголосила, що попри складну ситуацію, олімпійці можуть і повинні продовжувати свою місію: сприяти популяризації спорту, бути зразком для підростаючого покоління, захищати інтереси нашої держави, передусім на дипломатичному рівні.

У рамках дводенного семінару титуловані атлети України та іноземні гості обговорили різні актуальні питання та долучилися до заходів з популяризації олімпійського руху.

 

НН ІФВіС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024