Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Екскурсія на поліграфічне підприємство

Кафедра дизайну побувала на екскурсії на полтавському поліграфічному підприємстві «АстраЯ».

12 жовтня для викладачів та студентів кафедри дизайну НН ІКМ директор поліграфічного підприємства «АстраЯ» Андрій Болотін провів цікаву та змістовну екскурсію. Нещодавно між поліграфічним підприємством і університетом була підписала угода про співпрацю, що надає нових можливостей для проходження практик на спеціальності «Графічний дизайн».

Екскурсія тривала дві години. Спочатку ми побували в офісі, де менеджери оформлюють закази, демонструють товари, обговорюють майбутній дизайн виробу. Далі було саме виробництво. Це двоповерхова будівля із безліччю типографських станків. Студентам спеціальності «Графічний дизайн» показали виробництво від маленьких наліпок до широкоформатного друку банерів, від виробництва службових посвідчень до лазерного друку на ялинкових прикрасах.

А відповівши правильно на запитання від директора поліграфії можна будо отримати подарунок у вигляді сувенірного кружки із лого НН ІКМ та «АстраЯ».

Несподіванкою була технологія нанесення друку на нерівну поверхню. Ми побачили як наносять логотипи на… волоський горіх!

Екскурсія закінчилася чаюванням та рефлексією від побаченого. Викладачі та студенти отримали багато цікавої корисної інформації і – приємний бонус –  сувенірну продукцію із лого інституту та кафедри.

 

Інформаційний центр НН ІКМ
Фото: Євгенія Семенова

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024