Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Літературний вечір на кафедрі східних мов

Молодіжний клуб східних культур провів літературний вечір на факультеті іноземних мов.

13 жовтня Молодіжний клуб східних культур провів літературний вечір, присвячений літературі країн Далекого Сходу. До засідання долучилися здобувачі освіти, які вивчають китайську та японську мови, їх викладачі та декан Факультету іноземних мов пані Вікторія Дмитренко.

Члени клубу привітали нового учасника – професора кафедри східних мов Юган Наталію Леонідівну, яка є фахівцем з японської літератури. Пані Наталія підготувала презентацію на тему «Метадрама Кокі Мітані «Академія сміху». Малахова Юлія Володимирівна, гарант освітньої програми «Мова та література (японська, англійська)», розкрила особливості образу жаби у японській народній казці «Жаба з Осака й Жаба з Кіото».

Здобувачі освіти також активно презентували свої доповіді та яскраві презентації. Світлана Єсакова підготувала презентацію на тему «Творчість Лі Бо (李白)». Недогибченко Софія ознайомила присутніх з творчістю Мосян Тунсю (墨香铜臭), сучасної китайської письменниці фентезійних романів. Михайлова Дар’я розповіла про життя та творчість Вин Шифу (王实甫), китайського драматурга. Балаклеєць Данило розказав про життя та творчість Ґуань Ханьціна (关汉卿), а Кузнєцов Михайло – про життя та творчість Пу Сунліна (蒲松龄). Ночовний Олександр окреслив символізм в китайській літературі.

Наприкінці засідання відбулося традиційне відкрите голосування. Здобувачка освіти 1 року навчання Недогибченко Софія запропонувала тему наступної зустрічі «Традиційний одяг країн Далекого Сходу». Тему підтримали одноголосно.

Кафедра східних мов та Молодіжний клуб східних культур щиро вдячні всім учасникам та доповідачам за неповторний літературний вечір!

 

Інформаційний центр факультету іноземних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024