Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Сад богів» у Києві

Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва показав свій фільм «Сад богів» в Національному художньому музеї України.

З 28 по 30 вересня в Національному художньому музеї України (м. Київ) проходили покази документальної стрічки «Сад богів» режисерів Артура Арояна та Олени Мушинської. Фільм, прем’єра якого відбулася восени 2021-го року, розповідає про полтавського художника Івана Мясоєдова – одного з найяскравіших представників символізму і модерну в українському живописі, видатного графіка, фотографа та актора. Він також створював поштові марки для князівства Ліхтенштейн, де довго жив і був похований.

Протягом трьох днів відбувалися представлення фільму за участі членів знімальної групи, виставка архівних матеріалів з фондів музею а також живописні роботи учня Мясоєдова, полтавця Всеволода Максимовича.

Щодня фільму передували мистецтвознавчі дискусії про роль Мясоєдова в українському культурному житті початку ХХ ст., джерельну базу дослідження та сучасні трактування його філософії. В обговореннях брали участь наукові працівники НХМУ, а також куратор полтавського центру сучасного мистецтва Jump (фільм було створено за підтримки цієї установи) Антон Усанов.

У створенні фільму брали активну участь студенти і викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: Артур Ароян – доцент кафедри, режисер; композиторка стрічки – нині студентка магістратури Марія Кириченко, другий оператор – студент магістратури Артем Очнєв.

 

Інформаційний центр НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024