Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у вебінарі

Участь викладачів кафедри технологій виробництва і професійної освіти у вебінарі.

Ділове спілкування та партнерство стають важливою складовою в управлінні та підготовці викладачів професійної освіти в Україні. З огляду на це, викладачі кафедри ТВіПО взяли участь у вебінарі «Формування нових механізмів управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні», що став важливою подією у покращенні підготовки викладачів для сучасної професійної освіти в Україні.

Вебінар відбувся з метою забезпечення якісної підготовки здобувачів освіти за спеціальністю 015, а саме «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка». Під час вебінару були представлені доповіді на такі актуальні теми:

  1. Презентація Методичних рекомендацій щодо запровадження механізмів управління на основі партнерства у закладах освіти, що здійснюють підготовку здобувачів за спеціальністю 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» (Ірина Шумік, генеральний директор директорату професійної освіти МОН).
  2. Управління підготовкою викладачів професійної освіти на засадах партнерства у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана (Світлана Цимбалюк, доктор економічних наук, професор, декан факультету управління персоналом, соціології та психології КНЕУ).
  3. Досвід Національного транспортного університету у впровадженні механізму партнерства із стейкхолдерами у підготовці майбутніх викладачів професійної освіти (Бондар Наталія, доктор економічних наук, професор, професор кафедри економіки).
  4. Досягнення і проблеми підготовки викладачів професійної освіти на засадах партнерства в Українській інженерно-педагогічній академії (Денис Коваленко, доктор педагогічних наук, професор, ректор Української інженерно-педагогічної академії).
  5. Презентація платформи «Партнерський простір 015» (Валентина Радкевич, доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту професійної освіти НАПН України).

Ці доповіді були запропоновані з метою розгляду та обговорення кращих практик у сфері підготовки викладачів професійної освіти та розробки нових механізмів управління на основі партнерства та стандартизації.

Особлива увага була приділена формуванню професійних дорадчих органів, які мають сприяти високій якості підготовки педагогічних працівників професійної освіти та сприяти їх подальшому працевлаштуванню на основі партнерства із зацікавленими стейкхолдерами.

Спілкування та обмін досвідом між учасниками вебінару стали важливим кроком у розвитку сучасної професійної освіти в Україні. Викладачі кафедри ТВіПО готові застосовувати нові підходи та стандарти у своїй роботі, і надавати якісну підготовку здобувачам вищої освіти, забезпечувати стале покращення сфери професійної освіти в нашій країні.

 

За інформацією кафедри ТВіПО

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024