Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Технопікнік для судномоделістів Київщини

Викладачі кафедри ТВіПО відвідали технопікнік для судномоделістів Київщини.

24 вересня 2023 року завідувач кафедри ТВіПО Бурдун Віктор і асистент кафедри Рожкова Анастасія відвідали технопікнік, який був організований для вихованців та керівників судномодельних гуртків закладів позашкільної освіти Київщини в рамках обласного освітнього кластеру «Teсhno space». Захід проходив в акваторії «ХАРАКТЕР park» Вишневої територіальної громади і був організований Вишнівським міським центром науково-технічної творчості учнівської молоді «Шанс», який є партнером кафедри ТВіПО.

В технопікніку, крім господарів, взяли участь команди судномодельних гуртків Васильківської міської станції юних техніків, Переяславського клубу юних моряків, Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія», Яготинського будинку дитячої та юнацької творчості, Київського центру технічної творчості «Юність».

Головним суддею змагань був суддя Міжнародної категорії Віталій Володимирович Квартірмейстер.

Технопікнік розпочався із майстер-класів педагогів у керуванні радіокерованими моделями. Паралельно з показовими запусками відбувалося оцінювання стендових моделей – учасників змагань. Після чого розпочалися Sudno-батли вихованців судномодельних гуртків. Діти з великою радістю запускали моделі, адже це перші змагання з початку  коронавірусу та війни.

По завершенню технопікніка переможці були нагороджені медалями, грамотами та призами від Вишневої міської ради, Комунального підприємства «Муніципальна безпека» Вишневої територіальної громади, Громадської організації «Почни з себе!».

Бурдун Віктор і Анастасія Рожкова, разом з гостями, стали свідками неймовірного дійства запуску унікальних судномоделей, безкомпромісної, спортивної боротьби, яка продемонструвала блискучу витримку і незламну жагу до перемоги учасників змагань.

Представники кафедри ТВіПО познайомились з одним із основних напрямків роботи Вишнівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді «Шанс» – судномоделюванням; дізнались про авторську методику керівника гуртка Мельничука Володимира Васильовича з виготовлення діючих судномоделей з пінопласту та побутових відходів. Більш детально дізнались про принцип роботи радіокерованих моделей  яхт, принцип виготовлення суден з пінопласту і пластику. На змаганнях була представлена модель суховантажа «Ліберті», повністю надрукована на 3Д принтері.

Також познайомились з Павлом Геннадійовичем Ашихміним – майстром спорту України Міжнародного класу, з 2000 по 2014 рік – член збірної команди України з судномодельного спорту, бронзовий призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи з судномодельного спорту. Нині – керівник гуртка «Судномоделювання» Вишнівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді «Шанс».

Сподіваємось на подальшу тісну співпрацю між кафедрою ТВіПО і КСР ЦНТТУМ «Шанс».

 

Кафедра ТВіПО

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024