Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Магістрант ФУФЖ – стипендіат Президента України

Кафедра української мови вітає Дмитра Помазана з призначенням академічної стипендії Президента України.

Магістранту факультету української філології та журналістики Дмитру Помазану за наказом Міністерства освіти і науки України від 09.08.2023 № 959 призначено академічну стипендію Президента України на І семестр 2023/2024 навчального року.

Дмитро Помазан здобуває освіту за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за освітньою програмою «Українська мова і література. Мова і література (англійська)» спеціальності 014.01 «Середня освіта. Українська мова і література». Є активним учасником наукових заходів різного рівня та конкурсів наукових і творчих робіт.

У лютому 2023 р. посів 1 місце в І турі (університетському) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови та методики її навчання (м. Полтава) з науковою роботою «Неологізми в сучасних пісенних текстах про війну» (науковий керівник – к. філол. н., доц., завідувачка кафедри української мови Оксана Клєщова).

У 2023 р. Дмитру Помазану за високі показники в навчанні та здобутки в науковій роботі присвоєно почесне звання «Найкращий студент» Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Протягом ІІ семестру 2022–2023 навчального року взяв участь у 7 науково-практичних конференціях (серед них 6 всеукраїнського і 1 міжнародного рівня) та 1 міжнародному конкурсі студентської творчості, зокрема у V Усеукраїнській студентсько-викладацькій науково-практичній інтернет-конференції з міжнародною участю «Сучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні» (16–17 лютого 2023 р., Глухів), у I Всеукраїнській молодіжній конференції «Платон мені друг, але істина дорожче»: теоретико-практичні та методологічні аспекти розвитку сучасних гуманітарних наук» (2–3 березня 2023 р., Чернівці), у Всеукраїнській науковій конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених «Теоретичні та прикладні аспекти діяльності фахівців соціономічної сфери в умовах сучасності» (4–5 квітня 2023 р., Полтава – Лубни – Миргород), у Всеукраїнській конференції «Література в мультикультурному дискурсі» (06 квітня 2023 р., Полтава), у роботі круглого столу «Український словесник і сучасна науково-освітня парадигма» (18 квітня 2023 р., Лубни – Миргород – Полтава), у Всеукраїнській англомовній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти «Молодь і світова співпраця» (21 квітня 2023 р., м. Дніпро), у І Міжнародній міждисциплінарній науково-практичній конференції «Актуальні питання, проблеми та перспективи розвитку науки і освіти» (27 – 28 квітня 2023 р., м. Полтава), у IІI Міжнародному (VIIІ Всеукраїнському, XІХ Всекримському) фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому Лесі Українці (1 етап: 25 лютого-25 березня 2023 року, м. Полтава; 2 етап (фінал): 27-28 травня 2023 року, м. Чернівці).

Тези доповідей надруковано у збірниках матеріалів конференцій. За цей період вийшли друком 7 наукових праць. Загалом у творчому доробку має 13 публікацій.

Бажаємо магістранту Дмитру Помазану і його науковому керівнику Оксані Клєщовій нових звершень і перемог!

 

Кафедра української мови

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024