Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний день студентського спорту

20 вересня – Міжнародний день студентського спорту.

Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту та залучити до своїх лав побільше прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку. Рухомий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою і оптимізму, здоров’я і довголіття!

Навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту щорічно підтримує ініціативу відзначення Міжнародного дня студентського спорту та проводять в цей день спортивні заходи.

Заступник директора з соціально-гуманітарної роботи – Янович Ірина Вікторівна,  викладач кафедри олімпійського та професійного спорту, бронзова призерка Олімпійських ігор провела заняття зі студентами до цієї міжнародної події «Спорт на благо миру та розвитку», яке підкреслює важливість і необхідність такого виду загальнолюдської діяльності для всіх нас, для суспільства, адже здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою загального процвітання та благополуччя держави.

Студенти НН ІФВС – одні з тих, хто веде активний спосіб життя, займається спортом як на професійному, так і на аматорському рівнях. Багато з них  входять до складу збірних команд України і досягають визнання на міжнародній арені. Студентський спорт завжди був важливою складовою у формуванні спортивного резерву нашої країни.

Сьогодні в навчально-науковому інституті фізичного виховання і спорту навчається понад 20 студентів-майстрів спорту України, 3 майстри спорту міжнародного класу, працюють 2 заслужених тренерів України. Більше ніж 30 спортсменів стали чемпіонами України з різних видів спорту: Бурячек Богдан, Сергєєв Віталій, Шкурський Олексій – важка атлетика; Єрмаков Едуард, Робу Олексій – гімнастика спортивна; Політаєв Артур, Кузнєцов Олександр, Мальцев Станіслав – боротьба греко-римська; Русаненко Дар’я – пауерліфтинг та багато інших.

Очолює інститут майстер спорту України міжнародного класу з богатирського багатоборства, майстер спорту України з пауерліфтингу – Олександр Дубовой.

Університет пишається здобутками студентів та випускників НН ІФВС. Починаючи з 1964 року, навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту завоював 35 олімпійських медалей, зокрема 12 золотих, 9 срібних та 14 бронзових! Вже є багато нових здобутків та перемог і в цьому році.

В усі часи саме здорові тілом і духом люди складали опору суспільства, адже спорт загартовує волю й характер.

Тож прийміть найщиріші вітання з Міжнародним днем студентського спорту.

Бажаємо нескінченної енергії, наполегливості, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень, творчих та трудових здобутків, успіхів у навчанні, віри у велике майбутнє українського народу!

 

Керівництво НН ІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024